Συζήτηση με τον William Kentridge, την Dada Masilo και τον Philip Miller / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τον William Kentridge, την Dada Masilo και τον Philip Miller

William Kentridge


23 Νοεμβρίου 2012
Κεντρική Σκηνή
Μετά την παράσταση Refuse the Hour, συζήτηση του κοινού με τον δημιουργό του έργου, τη χορογράφο και τον συνθέτη.

Από τη δεκαετία του 1990, το έργο του William Kentridge έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και στην Documenta στο Κάσσελ της Γερμανίας (1997, 2003), στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης / MoMA (1998, 2010), στο μουσείο Albertina της Βιέννης (2010), στο Μουσείο Σφαιριστηρίου στο Παρίσι (2010). Το 2010, το Μουσείο του Λούβρου παρουσίασε το Carnets d’Egypte, μια δουλειά του εμπνευσμένη αποκλειστικά από την αιγυπτιακή αίθουσα του μουσείου. Το ίδιο έτος, ο Κέντριτζ βραβεύτηκε με το Kyoto Prize, σε αναγνώριση της συμβολής του στην τέχνη και τη φιλοσοφία. Το 2011, ο Κέντριτζ εξελέγη επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ονομάστηκε τιμής ένεκεν διδάκτορας φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 2012 έδωσε σειρά διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

«Η τεχνική της δεξιότητα υπολείπεται μόνο από τα καλλιτεχνικά και νοητικά της χαρίσματα» (εφ. The Star).
Η Dada Masilo σπούδασε χορό στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και στις Βρυξέλλες και το 2008 έλαβε το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη στο Χορό της Standard Bank. Έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους και έχει υπογράψει έντεκα νέα έργα (Romeo and Juliet, Carmen, Swan Lake, The Bitter End of Rosemary). Έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Ο Philip Miller είναι Νοτιοαφρικανός συνθέτης που ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ. Γεννήθηκε το 1964 και σπούδασε νομικά προτού αποφασίσει να αφιερωθεί στη μουσική. Έχει κάνει δουλειές για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ ο διασημότερος συνεργάτης του είναι ο Κέντριτζ, για τον οποίο έχει γράψει μουσική σε ταινίες και multimedia installations, που έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα μουσεία και αίθουσες τέχνης ανά τον κόσμο.

συντελεστές

Συντονισμός: Κάτια Αρφαρά, θεατρολόγος, υπεύθυνη του Τμήματος Θεάτρου και Χορού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών