Μέσα από ένα παραμύθι τόσα άλλα παραμύθια / ΣΤΕΓΗ
menu

Μέσα από ένα παραμύθι τόσα άλλα παραμύθια

default company


Τα Σάββατα 22 & 29 Δεκεμβρίου 2012 και 5, 12 & 19 Ιανουαρίου 2013
11:00-14:00
Αίθουσα χορού
45 € και για τις πέντε συναντήσεις
Ένα εργαστήριο πέντε συναντήσεων με βασικό άξονα την παράσταση Ιστορίες καιρού της default company, που είναι εμπνευσμένη από «Το παραμύθι με τα χρώματα» του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Σε αυτές τις συναντήσεις τα παιδιά θα ξεναγηθούν σε διαφορετικά στάδια μιας παράστασης και θα εξοικειωθούν με τους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων που συχνά εμπλέκονται στην παραγωγή της. Με αφορμή το παραμύθι, θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες τις οποίες θα προσεγγίσουν σκηνικά, ενδυματολογικά, μουσικά και κινητικά. Θέματα όπως το ταξίδι, ένα κυνήγι θησαυρού, η απώλεια και ο αγώνας για την επίτευξη ενός στόχου, θα συσχετιστούν με την καθημερινότητα των παιδιών και θα παραχθούν μικρές σκηνές, που θα εμπλουτιστούν με τα σκηνικά αντικείμενα και τη μουσική.

Ξεκινώντας από την αρχή, θα κατασκευάσουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα κόψουμε και θα κολλήσουμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα παρουσιάσουμε το δικό μας παραμύθι. Θα δημιουργήσουμε την καρέκλα όπου θα καθίσουμε, θα σχεδιάσουμε το κοστούμι και το καπέλο που θα φορέσουμε, θα γίνουμε μαέστροι της δικής μας μουσικής και θα χορέψουμε τα βήματα που όλοι μαζί θα έχουμε αποφασίσει μέσα στο σκηνικό μας χώρο. Η δραματοποίηση του παραμυθιού σε μορφή μιας ιδιότυπης παράστασης για γονείς και φίλους θα σημάνει το κλείσιμο του εργαστηρίου.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις Φωτεινή Λαζαρίδου-Χατζηγώγα, Έλενα Αντωνοπούλου (σκηνογραφία), την Ιωάννα Τσάμη (ενδυματολογία), τον Δημοσθένη Γρίβα (μουσική σύνθεση) και την default company – Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Καλλιρρόη Παπαδοπούλου (χορογραφία, σκηνοθεσία).

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 6-8 ετών

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα