Μουσικό λαμπορατόριο / ΣΤΕΓΗ
menu

Μουσικό λαμπορατόριο

Ένα ανοιχτό πεδίο έκφρασης με τους ήχους του περιβάλλοντός μας

Τετάρτες, από τις 16 Ιανουαρίου 2013 *
19:00-21:00
Εργαστήριο
80 € για τον τριμηνιαίο κύκλο των δέκα συναντήσεων (υποχρεωτική συμμετοχή)
Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον κύκλο των μουσικών εργαστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων δημιουργικών ιδεών και τεχνικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από μουσικούς και sound artists, ξεκινώντας από τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία βασισμένα σε υπολογιστές και φτάνοντας μέχρι τη δημιουργική χρήση ηλεκτρονικών οργάνων χαμηλού κόστους (Do It Yourself - DIY) και την τροποποίηση απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων (circuit bending). Στα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν δωρεάν συστήματα ανοιχτού λογισμικού επαγγελματικών προδιαγραφών, τα οποία οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους, ώστε να συνεχίσουν να πειραματίζονται στον ελεύθερο χρόνο τους.

Η μουσική δεν είναι για λίγους. Γι' αυτό, το εργαστήριο δεν απευθύνεται σε εφήβους που έχουν μουσικές γνώσεις, αλλά σε όλους αυτούς που θέλουν να ψάξουν τα όρια της μουσικής μέσα από ένα ακουστικό bricolage, φτιάχνοντας ήχους από αντικείμενα όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα, κλπ. Απευθύνεται επίσης σε εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική για να διευρύνουν τα πεδία έκφρασής τους, να συνεργαστούν ομαδικά, να επεξεργαστούν ήχους με τις τεχνικές δεξιότητες που θα αποκομίσουν και να δημιουργήσουν συλλογικά.

Η τελική ερμηνεία που θα προκύψει, θα είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης και συμπόρευσης όλων των ιδεών όλων των εργαστηρίων μαζί, τόσο του ήχου, όσο και της εικόνας και της κίνησης, τα οποία θα «τρέχουν» συγχρόνως στο χώρο της Στέγης από τους Medea Electronique.

Η παράσταση-παρουσίαση για γονείς και φίλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.

συντελεστές

Ο κύκλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τους συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής και εκπαιδευτικούς Tim Ward και Μανώλη Μανουσάκη.

διαβάστε περισσότερα

* Τις Τετάρτες 16, 23 & 30 Ιανουαρίου, 6, 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 & 20 Μαρτίου 2013

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 13-17 ετών

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα