Ένα πολυθεματικό εργαστήριο / ΣΤΕΓΗ
menu

Ένα πολυθεματικό εργαστήριο

Μαθήματα μέσω μουσικής, εικαστικών και παιχνιδιών (Α' κύκλος)

Τις Κυριακές, 20 & 27 Ιανουαρίου και 3 & 10 Φεβρουαρίου 2013
11:00-14:00
Εργαστήριο
45 € και για τις τέσσερις συναντήσεις
Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές θεωρίες υπαγορεύουν τη δημιουργία ενός πλούσιου σε ερεθίσματα μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο το παιδί να εμπλέκεται βιωματικά σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας μάθησης και να μπορεί να χτίζει ενεργά τις γνώσεις του χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά του. Πιστεύουμε ότι όλα τα μαθήματα (τα μαθηματικά, η γλώσσα και η φυσική κλπ.) αν πάψουν να αποτελούν αντικείμενα αποστήθισης και στείρου διδακτισμού, μπορούν να διεγείρουν τη φαντασία και να προκαλέσουν την ενθουσιώδη συμμετοχή του παιδιού.

Στόχος μας σε αυτό το εργαστήριο τεσσάρων συναντήσεων είναι να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της γνώσης των βασικών μαθημάτων μέσω της μουσικής, των εικαστικών, της κίνησης και του παιχνιδιού, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται, να εκφράζονται και να δημιουργούν.

Πώς θα μπορούσαμε να χορέψουμε ένα ποίημα και να βάλουμε ήχους σε ένα σχήμα; Να ζωγραφίσουμε μια ήπειρο και να χτίσουμε μια φανταστική χώρα; Να μυρίσουμε τα φαγητά των αρχαίων Ελλήνων και να σκαρφαλώσουμε στο Κιλιμάντζαρο; Χρησιμοποιώντας νότες, χρώματα, ρυθμούς και φαντασία, θα δούμε τις τέχνες να γίνονται το εργαλείο για να προσεγγίσουμε αριθμούς και κλάσματα, χώρες και ηπείρους, λέξεις, φράσεις, ποιητές...

Τα εργαστήρια αυτά είναι προσαρμοσμένα στην κάθε ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τις έννοιες και τις γνωστικές απαιτήσεις που αρμόζουν σε αυτήν. Θέλουν να παρασύρουν τα παιδιά και τους γονείς σε ένα ταξίδι, με άξονες τις αισθήσεις, την ανακάλυψη, την έκφραση και την περιπέτεια. Τέλος, το εργαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια πιο ευρηματική προσέγγιση για την ενασχόληση των παιδιών τους με τα σχολικά μαθήματα.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικό & μουσικοπαιδαγωγό Αθηνά Καφετζή και την εικαστικό & δασκάλα καλλιτεχνικών Christina Mabger.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 5-7 ετών

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα