Αναζητήστε τους Εικαστικούς Διαλόγους στην πόλη / ΣΤΕΓΗ
menu

Αναζητήστε τους Εικαστικούς Διαλόγους στην πόλη

15 Νοε 2010
Οι Εικαστικοί Διάλογοι αποτελούν την πρώτη εικαστική παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για μια δράση παράλληλη με το διεθνές συνέδριο Οι Διάλογοι των Αθηνών, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία της.  
Δεκατέσσερις εικαστικοί καλλιτέχνες αποπειρώνται, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα έκφρασης να μεταγράψουν σε εικόνα τις προβληματικές που εγείρει ο επιστημονικός λόγος μέσα από τις έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου  και να απαντήσουν ο καθένας με τον τρόπο του στα ζητήματα που προκύπτουν από τη διερεύνηση και την επανεξέταση της πολιτισμικής παρακαταθήκης της αρχαίας Ελλάδας στη σύγχρονη κοινωνία.
Έτσι, προκύπτουν δεκατέσσερα νέα έργα, τα οποία θα στηθούν σε πολυσύχναστους, δημόσιους (ανοικτούς και κλειστούς) ή κοινόχρηστους χώρους (π.χ. σταθμοί του Μετρό), έτσι ώστε οι πολίτες να έρθουν αναπάντεχα σε επαφή με αυτά.
Οι δεκατέσσερις συνολικά καλλιτέχνες που συμμετέχουν και οι αντίστοιχοι χώροι παρουσίασης των έργων τους είναι οι εξής:
Χρήστος Αποστολάκης (Σταθμός Μετρό Ομόνοια), Κατερίνα Αποστολίδου (Κτίριο ΑΤΕ, Οδός Πανεπιστημίου), Κωστής Βελώνης (Πληροφοριακό Κέντρο ΥΠΠΟΤ), Ελένη Καμμά (Σταθμός Μετρό Ομόνοια), Άννα Λάσκαρη (Σταθμός Μετρό Σύνταγμα), Δέσποινα Μεϊμάρογλου (Σταθμός Μετρό Ομόνοια), Νίκος Ναυρίδης (Κτίριο Παλαιάς Βουλής), Νίκος Παπαδημητρίου (Πεζόδρομος οδού Ερμού), Άγγελος Πλέσσας (Υπαίθριο parking απέναντι από την Πλατεία Κλαυθμώνος), Γιάννης Σκουρλέτης (Σταθμός Μετρό Σύνταγμα), Βασιλεία Στυλιανίδου (Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι), Δημήτρης Τσουμπλέκας (Αίθριο Στοάς του Βιβλίου), Μάκης Φάρος (Στοά του Βιβλίου) και Αλέξανδρος Ψυχούλης (Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι).