Συζήτηση με τον Γιάννη Λεοντάρη και τα μέλη του θιάσου Κανιγκούντα / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τον Γιάννη Λεοντάρη και τα μέλη του θιάσου Κανιγκούντα

Joël Pommerat
Θίασος Κανιγκούντα
Θίασος Κανιγκούντα


11 Απριλίου 2013
Μικρή Σκηνή
Μετά την παράσταση Κύκλοι / Ιστορίες, συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη Γιάννη Λεοντάρη και τα μέλη του θιάσου Κανιγκούντα.

Ο θίασος δημιουργήθηκε το 2005 από τους ηθοποιούς Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Μαγκανάρη, Γιώργο Φριντζήλα, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Λεοντάρη, ενώ στη συνέχεια διευρύνθηκε με την συμμετοχή και άλλων ηθοποιών.

Πώς προέκυψε η ονομασία της ομάδας Κανιγκούντα; Στην εμβληματική κινηματογραφική ταινία Η Έβδομη Σφραγίδα (1957) του Ingmar Bergman, ο Σκατ, θεατρίνος σε έναν περιπλανώμενο μεσαιωνικό θίασο, κατά τη διάρκεια μιας υπαίθριας παράστασης σε ένα χωριό, κλέβει τη Λίζα, τη ζωηρή γυναίκα του σιδερά, εγκαταλείπει το θίασό του και για μέρες περιπλανιέται μαζί της στα σκανδιναβικά δάση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους περιπέτειας, ο Σκατ δίνει στη Λίζα το όνομα-ρόλο Κανιγκούντα. Εκείνη, το αποδέχεται.

Η ομάδα συνεργάστηκε με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για πρώτη φορά το 2011. Η παράσταση πόλη-κράτος παίχθηκε αρχικά στη Στέγη και ένα χρόνο μετά, με τη στήριξη της Στέγης, ταξίδεψε στο Théâtre de la Ville στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Εργοτάξια της Ευρώπης».

συντελεστές

Συντονισμός: Δηώ Καγγελάρη, θεατρολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια του  Τμήματος Θεάτρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης