Εργαστήριο με τον Γιάννη Λεοντάρη / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο με τον Γιάννη Λεοντάρη

Κείμενο και κίνηση: σχέσεις δυσαρμονίας

Joël Pommerat
Θίασος Κανιγκούντα
Θίασος Κανιγκούντα


Τις Κυριακές, 14 & 21 Απριλίου 2013
12:00-15:00
Αίθουσα χορού
14 €
Με αφορμή την προεργασία του θιάσου Κανιγκούντα για την παράσταση Κύκλοι / Ιστορίες, ο σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της μεθόδου εργασίας που ακολουθήθηκε στην πορεία για την παράσταση, στα πλαίσια διήμερου εργαστηρίου το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών.
Βασικός άξονας της μεθόδου που θα παρουσιαστεί είναι η αναζήτηση σχέσεων δυσαρμονίας ανάμεσα στο λόγο και το σώμα. Η συνθήκη αυτή αποτελεί εργαλείο για τη δημιουργία μιας συνθήκης στην οποία ο ηθοποιός λειτουργεί επί σκηνής όχι ως φορέας αρμονικής παραγωγής νοήματος, αλλά ως παράδοξο ποιητικό συμβάν.

Στόχος στην περίπτωση αυτή είναι το νόημα να μην παράγεται κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης με όχημα τον ηθοποιό, αλλά, όπως σημειώνει ο συγγραφέας του έργου Ζοέλ Πομμερά, να συντίθεται μέσα από «μικρές διαδοχικές εκρήξεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στο κεφάλι του θεατή» αρκετό χρόνο μετά το πέρας της παράστασης.

Σημεία αναφοράς της μεθόδου αυτής τα viewpoints της Αν Μπόγκαρντ και η δουλειά του Ιάπωνα σκηνοθέτη Τοσίκι Οκάντα πάνω στην ιδέα της ανεξάρτητης λειτουργίας του λόγου και της κίνησης.

διαβάστε περισσότερα

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα

Προϋποθέσεις:
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η παρακολούθηση της παράστασης Κύκλοι / Ιστορίες.