Εικαστικοί Διάλογοι 2012 / ΣΤΕΓΗ
menu

Εικαστικοί Διάλογοι 2012

έως 10 Φεβρουαρίου 2013
12:00-18:00
Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος
Oμαδική έκθεση ψηφιακών έργων στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Είσοδος ελεύθερη
Οι Εικαστικοί Διάλογοι 2012 είναι μια ομαδική έκθεση ψηφιακών έργων, η οποία παρουσιάζεται στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η έκθεση πραγματεύεται δύο προβληματικές:

A. Η οικονομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση ως πρόκληση για τη δημοκρατία και την τέχνη.
B. Κοινωνικοί παράγοντες, όπως η ανεργία, ο κίνδυνος της πτώχευσης, η μετανάστευση κλπ. ως εφαλτήριο εικαστικής δράσης – αντίδρασης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση  - Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία προσκάλεσε εικαστικούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέα, εντελώς πρωτότυπα έργα, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στους Εικαστικούς Διαλόγους 2012 και έχουν ως αφετηρία μία από τις δύο παραπάνω θεματικές ενότητες. Τα εν λόγω έργα, δέκα στο σύνολο, προέκυψαν μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων έκφρασης (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κ.λπ.) και θα προβληθούν μέσα σε κλειστές αρχιτεκτονικές κατασκευές, τοποθετημένες εντός του Πάρκου Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος στη συμβολή των οδών Τριπόλεως & Κρατύλου).
 
Με αυτόν τον τρόπο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε ολόκληρη την έκταση του πάρκου, ανακαλύπτοντας τις 10 προβολές που φιλοξενούνται στα 10 αντίστοιχα περίπτερα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να συνάδουν με το φυσικό χώρο του πάρκου.
 

συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα Β. Καρρά, Υπεύθυνη Τομέα Εικαστικών Τεχνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ίδρυμα Ωνάση-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες και έργα:
1. Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αποδημία, 2012
2. Αλαβάνου Λουκία, Ducktator, 2012
3. Βενετόπουλος Μπάμπης, Πεσόντες, 2012
4. Βουνάτσου Μυρτώ – Ντεξής Στέλιος, Το Κύμα, 2012
5. Ζερβού Μαρία, Περί νομάδων (Ο Δρόμος), 2012
6. Θεοδώρου Λίνα, Ο θησαυρός του σπιτιού, 2012
7. Μαρκέτου Τζένη, Είστε ευτυχισμένοι τώρα?, 2012
8. Πασχαλίδου Μαρία, Συμπόσιο, 2012
9. Τουλούδης Πέτρος, Ευθεία Οδός, 2012
10. Χατζηγεωργίου Γιούλα, Ξανά, 2012

διαβάστε περισσότερα


Οι Εικαστικοί Διάλογοι 2012 υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης» το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Το Έργο σχεδιάστηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης - Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),  το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους.

Στόχος του Έργου είναι η Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιωματικών δραστηριοτήτων, σε ένα πλαίσιο που στοχεύει στη διάνοιξη νέων δρόμων σκέψης και στοχασμού σε ζητήματα παγκόσμιου και διαχρονικού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.  Κορυφαίοι στοχαστές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και στοχευμένα προγράμματα βιωματικής μάθησης με άξονα τον ελληνισμό, την Πολιτεία και τον Πολίτη.