Ο Robert Wilson παρουσιάζει τον εαυτό του / ΣΤΕΓΗ
menu

Ο Robert Wilson παρουσιάζει τον εαυτό του

"Έχετε ξανάρθει; Όχι, είναι η πρώτη φορά."

Robert Wilson


6 Ιουνίου 2013
20:30
Κεντρική Σκηνή
15 – 25 €
Μειωμ. 10 – 12 – 15 €
Με αφορμή την έκθεση του Robert Wilson, Video Portraits, που φιλοξενείται στη Στέγη έως τις 7 Ιουλίου, ο διάσημος σκηνοθέτης και εικαστικός μας προσκαλεί στο εκπληκτικό αισθητικό του σύμπαν, με μια εξαιρετική περφόμανς. Ο Wilson, συνδυάζοντας εκατοντάδες εντυπωσιακές εικόνες από όλο το εύρος της γόνιμης καριέρας του, προσφέρει μια σφαιρική αυτοπροσωπογραφία της δημιουργικής διαδικασίας του.

Ο κύριος Wilson ανατρέχει στα πρωτότυπα έργα-ορόσημα που έχει ανεβάσει, ανάμεσά τους τα Deaf Man Glance [Το βλέμμα του κωφού], A Letter for Queen Victoria [Επιστολή για τη βασίλισσα Βικτόρια], Einstein on the Beach [Ο Αϊνστάιν στην παραλία] (συνδημιουργία με τον συνθέτη Philip Glass), The CIVIL warS [Οι ΕΜΦΥΛΙΟΙ πόλεμοι] και The Black Rider [Ο Μαύρος Καβαλάρης], καθώς και στο καταξιωμένο έργο του πάνω σε κλασικά θεατρικά και όπερες, όπως είναι οι λαμπρές σκηνοθεσίες του στο Madama Butterfly, στον κύκλο των Δαχτυλιδιών του Βάγκνερ, στο Μαγικό Αυλό, στο Πέερ Γκυντ του Ίψεν και στο Κουαρτέτο του Χάινερ Μύλλερ. Με την ολοκλήρωση της περφόρμανς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει περαιτέρω τις ιδέες του κυρίου Wilson, κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης συνάντησης για ερωταποκρίσεις.

* Όσοι παρακολουθήσουν την περφόρμανς της 6ης Ιουνίου, θα έχουν δωρεάν είσοδο στην έκθεση του Robert Wilson, Video Portraits, για την ίδια ημέρα.

συντελεστές

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

5 Απρ - 7 Ιουλ 2013

12:00 Εκθεσιακός χώρος
6 € | Μειωμ. 4 €

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Robert Wilson Video Portraits

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

5 Απρ - 7 Ιουλ 2013

12:00 Εκθεσιακός χώρος
6 € | Μειωμ. 4 €

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Robert Wilson Video Portraits