Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 5-7 ετών / ΣΤΕΓΗ
menu

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 5-7 ετών

17 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2013 *
10:00-14:00
Σε διάφορους χώρους της Στέγης
Ένα ταξίδι στον πολύπλευρο κόσμο των εικαστικών τεχνών του Robert Wilson.
45 € και για τις πέντε συναντήσεις

Για συμμετοχή σε δεύτερο εργαστήριο έκπτωση 20%.
Για συμμετοχή αδερφιών, 20% έκπτωση στο δεύτερο παιδί.
Με αφορμή την έκθεση του καλλιτέχνη Robert Wilson στη Στέγη, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τη σύγχρονη τέχνη και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της. Στην πρώτη φάση του προγράμματος, μέσα από τη διαδραστική ξενάγησή μας στην εικαστική έκθεση Video Portraits, τα παιδιά θα επικεντρωθούν σε στοιχεία όπως η κίνηση, το φως, οι λέξεις, ο ήχος και τα σκηνικά που ο Ρόμπερτ Γουίλσον χρησιμοποιεί, άλλοτε για να σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και άλλοτε για να φτιάξει εικαστικά έργα και να στήσει εκθέσεις. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τα «κινούμενα πορτραίτα» του καλλιτέχνη και θα αποκτήσουν τα ερεθίσματα εκείνα που θα τα οδηγήσουν σε συζητήσεις για το πώς οι τέχνες συμπορεύονται και αλληλεξαρτώνται.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό εργαστήριο, που θα «απλωθεί» σε διάφορους χώρους της Στέγης, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα αντλώντας έμπνευση από την έκθεση. Με εργαλεία τους την έμφυτη περιέργεια, κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ηλικίας, αλλά και την πλούσια φαντασία τους, τα παιδιά θα εστιάσουν στα ζώα και στους ανθρώπους των βίντεο-πορτραίτων του Γουίλσον. Θα φτιάξουν έργα με μεικτή τεχνική (ζωγραφική, κολλάζ), θα δημιουργήσουν σκετσάκια με πρωταγωνιστές αγαπημένα ζώα, καθώς και ζωντανά γλυπτά με το σώμα τους, ενώ θα χρησιμοποιήσουν props (σκηνικά στοιχεία) και ευφάνταστα ρούχα για να κατασκευάσουν τους δικούς τους ήρωες και να στήσουν μαγικές σκηνές. Θα πάρουν συνεντεύξεις το ένα από το άλλο, θα τραβήξουν μικρά βίντεο με «περίεργους» χαρακτήρες και, στο τέλος, θα δείξουν στους γονείς και τους φίλους τους όλα αυτά με τα οποία πειραματίστηκαν!

Μέσα από το παιχνίδι αυτό θα συνειδητοποιήσουν πως η επιτυχία μιας έκθεσης δεν είναι αποτέλεσμα μίας μόνο τέχνης. Εμπλέκονται πολλές, αλληλοσυμπληρώνονται, αλληλοβοηθούνται για να παραχθεί αυτό το συνολικό αποτέλεσμα. Τι ρόλο παίζουν τα σκηνικά σε μια τέτοιου τύπου έκθεση; Και τι ρόλο ο ήχος και η κίνηση; Πώς μπορούν να τα «προκαλέσουν» όλα αυτά, να τα «ενεργοποιήσουν» και να φτιάξουν το δικό τους μοναδικό έργο;

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εικαστικό & δασκάλα καλλιτεχνικών Christina Mabger και τη θεατρολόγο και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Αθηνά Αρσένη.

διαβάστε περισσότερα

* Κύκλοι:
- Α' κύκλος: Δευτέρα 17 έως και Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
- Β' κύκλος: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
- Γ' κύκλος: Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 5 Ιουλίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)

Προϋποθέσεις:
Το κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος σε έναν από τους κύκλους. Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις του κύκλου.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034, 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα