Οι Διάλογοι των Αθηνών στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών / ΣΤΕΓΗ
menu

Οι Διάλογοι των Αθηνών στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

25 Οκτ 2010
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με 35 χρόνια ενεργούς δράσης και παρουσίας στον χώρο του πολιτισμού, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Οι Διάλογοι των Αθηνών. Τo συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2010 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Οι Διάλογοι των Αθηνών διοργανώνονται σε συνεργασία με την Accademia dei Lincei, την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Institut de France, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και την Ακαδημία Αθηνών.
Με άξονα τη διαχρονική αντιμετώπιση και τη διεπιστημονικότητα, το συνέδριο συγκεντρώνει στην Αθήνα κορυφαίους επιστήμονες, ερευνητές, καλλιτέχνες και διανοητές από όλο τον κόσμο για να αποπειραθούν να απαντήσουν στο ερώτημα «έχει το παρελθόν μέλλον;» και να διερευνήσουν κατά πόσο  η ελληνική κληρονομιά και σκέψη, όπως έχει διαμορφωθεί ανά τους αιώνες, μπορεί να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.
Οι έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι: Ταυτότητα και Ετερότητα, Ιστορία και Ιστορίες, Λόγος και Τέχνη, Δημοκρατία και Πολιτεία, Επιστήμη και Ηθική, Ποιότητα Ζωής.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.athensdialogues.org