Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι / ΣΤΕΓΗ
menu

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι

21 Δεκεμβρίου 2013
20:00
Κεντρική Σκηνή
Στην τρίτη χρονιά του θεσμού, οι Αγώνες εστιάζουν στο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης, δηλαδή στο τραγούδι.
10 – 20 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού γίνονται για τρίτη χρονιά, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης.

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/ τροβαδούροι ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/ μπάντες), που θα συμμετέχουν υπογράφοντας και καταθέτοντας τρία τραγούδια, με πρωτότυπη μουσική και στίχο. Έτσι, η υποψηφιότητα αφορά τόσο τους συνθέτες, τους τραγουδοποιούς ή τα γκρουπ όσο και τους στιχουργούς τους.

Η προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 20 υποψήφιους για την τελική φάση, κρίνοντας με βάση τα τρία τραγούδια που θα κατατεθούν για κάθε συμμετοχή.

Στην βραδιά του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013, θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και, ως εκ τούτου, έως 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία δίνονται στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό ψηφίζει για το καλύτερο τραγούδι και απονέμεται αντίστοιχο βραβείο.

Παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο «Αγώνες Τραγουδιού: από τον Χατζιδάκι και το Τρίτο Πρόγραμμα στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας Αγώνες Σώματος και Πνεύματος (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 28 Μαρτίου 2014).

Δείτε τα αποτελέσματα  των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι.

Πατήστε για να διαβάσετε το κείμενο του κανονισμού και για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής στους Αγώνες (υποβολή αιτήσεων έως τις 10 Οκτωβρίου 2013).

Ανακοινώσεις - διευκρινίσεις:
• Οι παρτιτούρες (μουσικό κείμενο) των τραγουδιών που θα υποβάλλει κάθε υποψήφιος μπορούν να  αποτυπώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά  του τραγουδιού (μελωδία, αρμονία, ρυθμική αγωγή). Για παράδειγμα, η εκδοχή παρτιτούρας για πιάνο-φωνή είναι αποδεκτή.
• Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την τελική φάση του διαγωνισμού θα παραδώσουν στην οργανωτική επιτροπή τις παρτιτούρες  (συνολική και οργάνων αναλυτικά) σε ψηφιακή μορφή πριν τη βραδιά των Αγώνων, σε χρόνο που θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή.
• Η οργανωτική επιτροπή δεν θα αξιολογήσει την ποιότητα παραγωγής του ηχογραφήματος που θα αποστείλουν  οι υποψήφιοι ως demo μαζί με την αίτηση συμμετοχής. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιγράφονται στην παράγραφο 3.2.2 της προκήρυξης των Αγώνων.
•  Είναι δυνατή η υποψηφιότητα μελοποιημένης ποίησης, με την προϋπόθεση ότι τα ποιήματα είναι πρωτότυπα και δεν έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
 
Πληροφορίες για τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγούδιου/3 ΣΥΝΘΕΣΗ+ΣΤΙΧΟΣ=ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Τ. 213 017 8286, 6976 940411 (Δευτέρα- Παρασκευή: 11:00 – 17:00)


«Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό ακριβώς βρίσκεται άλλωστε και στον πυρήνα όλων των δράσεων που συνέλαβα και της ομάδας που ανέλαβε να υλοποιήσει τις δράσεις του Κύκλου: η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής τους και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας.» – Δημήτρης Παπαδημητρίου

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Εκτέλεση παραγωγής: Το Ελληνικό Σχέδιο
Οργανωτική επιτροπή – Επιμέλεια Αγώνων: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30 - 30 Μαρ 2014

11:00 Μικρή Σκηνή
5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους Το Ελληνικό Σχέδιο

23 - 23 Μαρ 2014

12:00 Κεντρική Σκηνή
15 € (Ενήλικες) - 10 € (Παιδιά)
Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

3 φορές κι έναν καιρό… τρία μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων

11 Φεβ 2014

18:00 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία» Το Ελληνικό Σχέδιο

25 Νοε 2013

18:00 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Ελληνικό Σχέδιο Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία»

9 Οκτ 2013

18:00 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Ελληνικό Σχέδιο Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία»