Μαριάννα Καβαλλιεράτου | klokworks / ΣΤΕΓΗ
menu

Μαριάννα Καβαλλιεράτου | klokworks

recalculate

19 - 21 Οκτωβρίου 2013
21:00
Μικρή Σκηνή
Στο νέο έργο της Ελληνίδας χορογράφου, που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Robert Wilson, «το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή».
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Στο recalculate, τρίτο έργο της ομάδας klokworks, 4 χορευτές αναζητούν την πορεία τους, την οποία αλλάζουν διαρκώς καθώς η δράση τους δημιουργεί νέους προορισμούς. Το ίδιο όμως ισχύει και για τη Μαριάννα Καβαλλιεράτου, που συνεργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια με τον διάσημο αβαν-γκάρντ σκηνοθέτη Robert Wilson.

Η Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφος έχει ήδη χαράξει τη δική της πορεία, εξερευνώντας την κινητική σύνθεση και τη γεωμετρία των σωμάτων στο χώρο. Αυτά που την ενδιαφέρουν είναι η φόρμα, η δομή και η δράση, η λιτότητα και η αφαίρεση. Και το νόημα; Υπάρχει μήπως αναφορά στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπου για κάποιους η δράση δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή ή ίσως αποτελεί και έναν τρόπο αποφυγής της σκέψης;

Οι εικόνες παραπέμπουν άραγε σε έναν κόσμο ρευστό, όπου η συνεχής αλλαγή πορείας είναι πλέον αναπόφευκτη; Η χορογράφος αφήνει τους συμβολισμούς και την ερμηνεία ανοιχτά. Και επιμένει: «Δεν είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τα πάντα στην Τέχνη. Αρκεί να είμαστε εκεί».

συντελεστές

Ιδέα: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Φωτεινή Τιμοθέου
Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, klokworks
Μουσική: Dom Bouffard
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Video art: Alessandro Giacalone
Κοστούμια, κατασκευές: Craig Green
Χορεύουν: Meg Harper, Καλλιόπη Σίμου, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Ευχαριστούμε τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos για την εικαστική συμβολή του.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη Sue Jane Stoker.

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα:

• Το recalculate ξεκίνησε από μια πρόταση του Ρόμπερτ Ουίλσον για ένα work-in- progress (έργο εν εξελίξει) που παρουσιάστηκε στο Open House του Watermill to 2012. Το Watermill Center, ένα πρωτοποριακό κέντρο τέχνης που έχει ιδρύσει ο Ουίλσον μέσα σε ένα δάσος του Λονγκ Άϊλαντ, στη Νέα Υόρκη, αποτελεί σημείο συνάντησης φοιτητών, καλλιτεχνών και ερευνητών από όλο τον κόσμο.

• Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου κλήθηκε να δημιουργήσει το αρχικό σχέδιο του έργου μέσα σε 10 μέρες.

• Πρόσφατα είδαμε την ίδια την Καβαλλιεράτου στο Εθνικό Θέατρο ως χορεύτρια στην Οδύσσεια που σκηνοθέτησε ο Ρόμπερτ Ουίλσον.

• Τα κοστούμια του έργου, το οποίο στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα παρουσιαστεί στην ολοκληρωμένη του μορφή, έχει αναλάβει ο Craig Green, o νεαρός και πολυβραβευμένος Άγγλος σχεδιαστής μόδας.

• Τα δύο προηγούμενα έργα της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, το Moment και το Autorun, παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών, το 2010 και το 2012, αντίστοιχα.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

20 Οκτ 2013

15:00
10€

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Workshop με την Μαριάννα Καβαλλιεράτου Ταχύτητα - Βραδύτητα

20 Οκτ 2013

Μικρή Σκηνή

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Συζήτηση μετά την παράσταση με τους συντελεστές του ''Recalculate''