Παίξε σύγχρονη μουσική και δώσε τη δική σου συναυλία / ΣΤΕΓΗ
menu

Παίξε σύγχρονη μουσική και δώσε τη δική σου συναυλία

Τα παιδιά προσεγγίζουν τη μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα παρέα με το ARTéfacts ensemble

Τις Δευτέρες 14 & 21 Οκτωβρίου, 4, 11, 18 & 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2013
18:00-20:00
Χώρος πολλαπλών λειτουργιών
«Ξεκινήσαμε μαθαίνοντας μουσική. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε το σύγχρονο ρεπερτόριο και "παιδευτήκαμε" με τις ιδιαίτερες τεχνικές του. Στην πορεία αρχίσαμε τις συναυλίες, που εκτός από τη μουσική αγκαλιάζουν όλες τις τέχνες...»
64€ (και για τις οχτώ συναντήσεις του κύκλου)
Με παρτιτούρες του 20ού και του 21ου αιώνα στο αναλόγιό του, το ελληνικό σύνολο ARTéfacts ensemble αναλαμβάνει να μας εισαγάγει στο συναρπαστικό κόσμο της σύγχρονης μουσικής. Η Στέγη θέλοντας να μεταφέρει την εμπειρία του μουσικού σχήματος σε παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, προτείνει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα 8 συναντήσεων, με στόχο την προσέγγιση της σύγχρονης μουσικής μέσα από την ομαδική δημιουργία.

Αφού γνωρίσουν τα μέλη του συνόλου και το ρεπερτόριό του, οι νεαροί μουσικοί πειραματίζονται και εξοικειώνονται με μη προβλέψιμους ήχους. Μέσα από το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, ανακαλύπτουν άγνωστα μουσικά μοτίβα και απαντούν σε ερωτήματα: Τι ονομάζουμε σύγχρονη μουσική; Πότε και γιατί ξεκίνησε;

Μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή ενημερώνονται επίσης για το πώς παράγονται οι σύγχρονοι ήχοι, ποιες είναι οι τεχνικές παιξίματος, αλλά και ποια είναι τα κύρια μουσικά ρεύματα.

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία που δεν σταματά εδώ: Οι έφηβοι μαθαίνουν επίσης πώς παρουσιάζεται αυτή η μουσική στο κοινό, «στήνοντας» τη δική τους συναυλία. Μια συναυλία «διαφορετική», αφού οι νεαροί μουσικοί, εκτός από το να… κουρδίσουν τα όργανά τους, χωρίζονται σε ομάδες και συζητούν με τους ARTéfacts ensemble για οπτικά μέσα, σκηνοθετική επιμέλεια, φωτισμούς, χορό και βίντεο. Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνονται πώς με διάφορα μέσα μια συναυλία μπορεί να εξελιχθεί σε παράσταση, κάνοντας την εμπειρία του θεατή-ακροατή μοναδική! Άραγε θα συμφωνήσουν οι γονείς και οι φίλοι τους που θα δουν μια «μικρογραφία» αυτής της παράστασης την τελευταία μέρα;

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τους ARTéfacts ensemble και συγκεκριμένα από τους Guido De Flaviis (σαξόφωνο), Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο), Λαέρτη Κοκολάνη (βιολί), Μάριο Δαπέργολα (βιόλα), Θοδωρή Βαζάκα (κρουστά), Κώστα Σερεµέτη (κρουστά) και Λουίζο Ασλανίδη (σκηνοθεσία).

Για το σχεδιασμό του προγράμματος, το σύνολο συνεργάστηκε µε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μουσικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 12-14 ετών, που έχουν ήδη τις βασικές γνώσεις μουσικής (επίπεδο τρίτη θεωρία) και παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα