Gob Squad & CAMPO / ΣΤΕΓΗ
menu

Gob Squad & CAMPO

Before your very eyes

8 - 10 Νοεμβρίου 2013
20:30
Κεντρική Σκηνή
Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 12 ετών μόνο αν συνοδεύονται από γονείς
Παιδιά και έφηβοι μας μιλούν κατά πρόσωπο για τη δική τους αλήθεια. Μία παράσταση-εμπειρία για το παρόν και το μέλλον, την αθωότητα και τη βαρβαρότητα της ενηλικίωσης.
15 – 18 – 28 €
Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι 5 €
Ειδική προσφορά: Γονέας + Έφηβος 18 € + 7 €
Παιδιά και έφηβοι ζουν σε fast-forward το μέλλον τους και το φιλοσοφούν, σε μια συναρπαστική παράσταση που απευθύνεται πρωτίστως σε ενηλίκους. Πώς θα ήταν το Big Brother αν το σκηνοθετούσε ο Andy Warhol; Κάπως σαν το Before Your Very Eyes: μια ομάδα παιδιών, ηλικίας 11-17 ετών, σε ένα γυάλινο δωμάτιο ζει σε fastforward το μέλλον της. Μια φωνή από τα μεγάφωνα δίνει οδηγίες ενηλικίωσης στους ανήλικους πρωταγωνιστές, ενώ τα βίντεο που προβάλλονται με παλαιότερες συνεντεύξεις τους προκαλούν ένα «διάλογο» με τους εαυτούς τους ως παιδιά. «Οδεύουμε προς το θάνατο, ωστόσο τώρα ζούμε στο έπακρο» λέει κάποιος από τους νεαρούς περφόρμερ που «μεγαλώνουν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, αλλά και στα μάτια των ίδιων των παιδιών-πρωταγωνιστών, που τα βλέπουμε να φορούν μουστάκια και περούκες, να ανάβουν τσιγάρα και να πεθαίνουν ηρωικά.

Επτά παιδιά παίζουν τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο, χλευάζουν τη φθορά της νεότητας, φιλοσοφούν για το παρόν και το μέλλον, την αθωότητα και την ωριμότητα, τη μνήμη και τη λήθη, βιώνοντας μέσα στη σύμβαση του θεάτρου μια ολόκληρη ζωή.
 
Η παράσταση της αβανγκάρντ ομάδας Gob Squad, μετά από ανάθεση του κέντρου τεχνών CAMPO της Γάνδης, αναστατώνει και συγκινεί όπου κι αν παίζεται, ακριβώς γιατί υπενθυμίζει πως είμαστε όλοι φτιαγμένοι από ευαίσθητα υλικά: κύτταρα και όνειρα.
 
Οι συντελεστές μιλούν για την παράσταση. Δείτε το σχετικό βίντεο.

συντελεστές

Ιδέα, Σχεδιασμός & Σκηνοθεσία: Gob Squad (Johanna Freiburg, Sean Patten, Berit Stumpf, Sarah Thom, Bastian Trost, Simon Will)
Διδασκαλία ηθοποιών: Pascale Petralia
Περφόρμερ: Maurice Belpaire, Zoë Breda, Ramses De Ruyck, Fons Dhossche, Tasja Doom, Robbe Langeraert & Aiko Vanparys
Προηχογραφημένη φωνή: Rigley Riley
Παραγωγή: CAMPO & GOB SQUAD
Κοστούμια: An Breughelmans & Gob Squad
Τεχνικοί: Korneel Coessens & Bart Huybrechts
Κάμερες: Philippe Digneffe, Pol Heyvaert & Gob Squad
Βοηθοί παραγωγής: Stephanie Dewachter & Hilde Tuinstra
Παιδική μέριμνα: Jozefien Mombaerts

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα:

•    Είναι η πρώτη φορά στη σχεδόν 20χρονη ιστορία της, που η αβανγκάρντ βρετανο-γερμανική κολλεκτίβα Gοb Squad εμφανίζεται στην Ελλάδα. Με έδρα τους αρχικά το Νόττινχαμ και έπειτα το Βερολίνο, δημιουργούν από το 1994 ακραίες περφόρμανς και video-projects με άξονα τη σύζευξη των παραστατικών τεχνών με τα νέα μέσα και τον καυστικό σχολιασμό της καθημερινότητας στον 21ο αιώνα.

•    Το Before Your Very Eyes αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το πρωτοποριακό φλαμανδικό θέατρο CAMPO της Γάνδης, αναθέτοντας σε σκηνοθέτες που δεν είχαν προηγουμένως ασχοληθεί με το παιδικό/εφηβικό θέατρο να ετοιμάσουν έργα για ενήλικο κοινό με πρωταγωνιστές παιδιά. Το πρώτο μέρος της τριλογίας, με τίτλο üBUNG, έγινε σε συνεργασία με τον Βέλγο Josse De Pauw, ο οποίος έχει έρθει στη Στέγη, πριν από 2 χρόνια, ως δραματουργός του Guy Cassiers στο Κάτω από το ηφαίστειο. Το δεύτερο, με τον τίτλο That Night Follows Day, έγινε με τον Tim Etchells από την ομάδα Forced Entertainment. Και τα τρία πρότζεκτ στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στους αυτοσχεδιασμούς και τις συνεντεύξεις των ίδιων των παιδιών, τα οποία λένε πως, χάρη στην πρωτοβουλία του CAMPO, ζουν μια αξέχαστη εμπειρία.

•    Το σκηνικό στο Before Your Very Eyes –ένα γυάλινο δωμάτιο που θυμίζει ενυδρείο– είναι καλυμμένο με καθρέπτες διπλής όψεως. Έτσι, το κοινό παρακολουθεί αβίαστα όσα διαδραματίζονται εντός του, ενώ οι έφηβοι περφόρμερ παρατηρούν μεν τους εαυτούς τους στους καθρέπτες αλλά δεν μπορούν να δουν τους θεατές.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9 Νοε 2013

Κεντρική Σκηνή

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Μετά την παράσταση συζήτηση του κοινού με τα παιδιά-πρωταγωνιστές της παράστασης