Κώστας Θεοδώρου / ΣΤΕΓΗ
menu

Κώστας Θεοδώρου

featuring Τοm Arthurs

8 Δεκεμβρίου 2013
21:00
Μικρή Σκηνή
Ένα από τα τρομερά παιδιά της νεότερης βρετανικής τζαζ πλάι σε καταξιωμένους και ολοκληρωμένους Έλληνες μουσικούς.
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Ο Κώστας Θεοδώρου είναι ένας ολοκληρωμένος μουσικός, με χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος, για το οποίο ξεχωρίζει στη σημερινή ελληνική τζαζ σκηνή. Γέννημα-θρέμμα του βαλκανικού ήχου, της κλασικής τζαζ και των μουσικών του Κόσμου, έρχεται στο 3ο Πανόραμα με το Lost_Anthropology. Πρόκειται για την τελευταία του δουλειά με νύξεις σε πολιτισμικές ρίζες και αναφορές από αρχέγονα παγανιστικά δρώμενα έως τη σύγχρονη ποίηση. Είναι μια διαλεκτική προσέγγιση στο θέμα της ταυτότητας μέσα από αφηγηματικές μουσικές συνθέσεις σε συνδυασμό με ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Ο Βρετανός τρομπετίστας και συνθέτης Τομ Άρθουρς είναι ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος της σύγχρονης λονδρέζικης μουσικής σκηνής. Με επιρροές από την κλασική τζαζ αλλά και τις παραδοσιακές μουσικές της Κεντρικής Αφρικής, ο Άρθουρς έχει ήδη διαμορφώσει ένα προσωπικό ύφος, που το χαρακτηρίζουν η δεξιοτεχνία, η ρευστότητα και η ωριμότητα. Το τελευταίο άλμπουμ του, Postcards from Pushkin, το οποίο συνέθεσε μετά από ανάθεση του BBC και της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας, χαρακτηρίζεται από μια «υπνωτιστική δριμύτητα και μια αυξανόμενη συναισθηματική ένταση», όπως έγραψε ο John Fordham στον Guardian και τον ενέταξε στην πρώτη γραμμή της νέας γενιάς της βρετανικής τζαζ σκηνής.

συντελεστές

Κώστας Θεοδώρου: κοντραμπάσο, κρουστά, κιθάρα, tapes
Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο
Σταμάτης Πασόπουλος: μπαγιάν
Tom Arthurs: τρομπέτα

3° Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Τρίκας
 

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα:
 
•    Ο Κώστας Θεοδώρου γεννήθηκε το 1965 στην περιοχή της Έδεσσας, αλλά στα 16 του χρόνια μια κιθάρα τον έκανε να αφήσει το σχολείο και να πάει στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακάλυψε και το κοντραμπάσο.

•    Ιδιαίτερα γόνιμος και δραστήριος μουσικός, ο Θεοδώρου έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και για διάφορα μουσικά σύνολα, με τα οποία παρουσιάζει έργα του εντός και εκτός συνόρων. Μια από τις σημαντικές δισκογραφικές συμπράξεις του είναι με το σχήμα Primavera en Salonico, σε δύο cd στην ECM.

•    Ο Άρθουρς έχει αξιόλογες διακρίσεις στη χώρα του, όπως ήταν η ανάδειξή του σε BBC New Generation Artist (διάκριση που έχει καθιερώσει το 3ο Πρόγραμμα του BBC). Έχει επίσης αναρίθμητες συνεργασίες με ολιγομελή ή μεγάλα σχήματα και έχει συμπράξει, μεταξύ άλλων, και με τους: John Surman, John Taylor, Tom Rainey, Drew Gress, Ingrid Laubrock, Jack DeJohnette, Iain Ballamy, Thomas Strønen, Rudi Mahall, Julia Hülsmann, Nicolas Masson, John Schröder, Matthew Bourne, Kenny Wheeler, Stéphane Payen, αλλά και με τους γκουρού του ηλεκτρονικού ήχου Icarus.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

7 Δεκ 2013

21:00 Μικρή Σκηνή
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Sami Amiris Group featuring Rex Richardson

6 Δεκ 2013

21:00 Μικρή Σκηνή
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τakis Barberis Group feat. Ilhan Ersahin