Σταύρος Γασπαράτος / ΣΤΕΓΗ
menu

Σταύρος Γασπαράτος

Επτά θανάσιμα αμαρτήματα

22 Δεκεμβρίου 2013
20:30
Κεντρική Σκηνή
Λαγνεία, οκνηρία, αλαζονεία, λαιμαργία, απληστία, οργή, φθόνος: Επτά θανάσιμα αμαρτήματα σε μία συναυλία, όπου η κλασική φόρμα συνδιαλέγεται με τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο.
15 – 18 – 28 €
Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι 5 €
Συνδυάζοντας την κλασική φόρμα σύνθεσης με τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο, ο Σταύρος Γασπαράτος, βραβευμένος συνθέτης της νεότερης γενιάς με σημαντική παρουσία στους χώρους του θεάτρου και του κινηματογράφου, εξελίσσει συνεχώς το μουσικό του ιδίωμα.

Το νέο του έργο αποτελεί συνέχεια της αρχικής του σύνθεσης για την παράσταση Επτά θανάσιμα αμαρτήματα (α΄ παρουσίαση στη Στέγη το 2011), σε χορογραφία-σκηνοθεσία της Αγγελικής Στελλάτου και σύλληψη-μουσική του ιδίου. Μετά από επεξεργασία, ενορχήστρωση και ηχογράφηση του υλικού, τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα παίρνουν τη μορφή του Seven. Η ολοκλήρωση του έργου σφραγίζεται με τη δισκογραφική κυκλοφορία του από τη διάσημη γερμανική εταιρεία Ad Noiseam (Βερολίνο), το φθινόπωρο του 2013, η οποία συνοδεύεται με μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η πρώτη στάση δεν θα μπορούσε παρά να είναι η Στέγη. Έγχορδα, βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά, σοπράνο σαξόφωνο, πιάνο και electronics, ενορχηστρώνουν μια ιδιαίτερη  μουσική αφήγηση.

Η κυκλοφορία του Seven από τη γερμανική εταιρεία Ad Noiseam έχει κάνει ήδη αίσθηση σε δημοσιογράφους της κεντρικής Ευρώπης, με τις πρώτες κριτικές από τη Γερμανία και τη Γαλλία να μιλούν για ένα κορυφαίο στο είδος του άλμπουμ.

Για τη ζωντανή παρουσίαση του έργου, μια multimedia συναυλία με surround ήχο, ο Γασπαράτος συνεργάζεται αφενός με τους paris mexis + stam vart, οι οποίοι δημιουργούν ένα βίντεο-περιβάλλον που αλληλεπιδρά με τη μουσική, και αφετέρου με τον Γιώργο Τέλλο που υπογράφει τους φωτισμούς.

συντελεστές

Αναστάσης Μισυρλής: τσέλο
Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί
Θέμις Συμβουλόπουλος: βιμπράφωνο, κλασικά κρουστά
Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Σταύρος Γασπαράτος: πιάνο, live electronics
Βίντεο: paris mexis + stam vart
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος

Το άλμπουμ Seven κυκλοφορεί από την Ad Noiseam (Βερολίνο).
 

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα:
 
•    Από το 2000, ο Σταύρος Γασπαράτος έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 80 παραγωγές, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς και φορείς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής, Κρατική Σχολή Χορού, Ryerson Theatre School του Τορόντο, Mime Festival του Λονδίνου κ.ά.). Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε χώρους όπως το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Ηρώδειο, καθώς και σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού: Λονδίνο, Μακάο, Νάπολη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Σόφια.

•    Τον Ιούνιο του 2009 συνέθεσε τη μουσική για τη multimedia εκδήλωση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσαγκάρη.

•    Το 2009 του απονεμήθηκε ο Έπαινος Νέου Δημιουργού από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το 2013 το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία Αίμα του Δ. Καραναστάση.