Last Drive / Illegal Operation / ΣΤΕΓΗ
menu

Last Drive / Illegal Operation

Secret Gig II

8 Φεβρουαρίου 2014
21:00
Μικρή Σκηνή
Γκαράζ και μπλουζ μέσα από τα φίλτρα δύο κορυφαίων ελληνικών συγκροτημάτων.
15 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Τα Secret Gigs είναι μια νέα πρωτοβουλία της Στέγης στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν ευρύτερες τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Σε τρεις συναυλίες, προσφέρει στο μεν κοινό την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής, στα ίδια δε τα σχήματα να εμφανιστούν σε ένα χώρο με άρτια ακουστική. Παράλληλα, με το διαγωνισμό εφηβικών συγκροτημάτων, δίνει βήμα και φωνή σε αυτούς που εκπροσωπούν το μέλλον της συγκεκριμένης μουσικής.

Στη δεύτερη συναυλία στο πλαίσιο των Secret Gigs, συναντιούνται δύο σχήματα που συνδέουν τις απαρχές της ελληνικής ανεξάρτητης ροκ σκηνής με την περίοδο της πιο ζωηρής και ακμαίας φάσης της.

Οι Last Drive, όταν εμφανίστηκαν στην αθηναϊκή σκηνή το 1983, τάραξαν για τα καλά τα νερά του ανεξάρτητου ελληνικού ροκ και ανέβασαν τον πήχη του αρκετά ψηλά. Τριάντα χρόνια μετά, εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στα κορυφαία ονόματα αυτού του χώρου, χάρη στον ασυμβίβαστο χαρακτήρα της μουσικής τους, που αντλεί με μοναδικό τρόπο επιρροές από τις καλύτερες στιγμές του αμερικανικού garage punk. Έχοντας μια εξαιρετική δισκογραφία, ένα μεγάλο αριθμό εγχώριων και διεθνών εμφανίσεων και κάμποσες συνεργασίες, παραμένουν το αγαπημένο γκρουπ της ελληνικής σκηνής.

Για τους Illegal Operation, η έμπνευση πηγάζει από ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της αμερικανικής μουσικής: τα μπλουζ. Στα κομμάτια τους, όμως (και στις διασκευές τους επίσης), δεν αρκούνται σε μια νοσταλγική αναπαραγωγή αυτής της μουσικής. Αντιθέτως, έχουν καταφέρει να εντάξουν με μαεστρία αφομοιωμένες επιρροές από το ροκ και τον πειραματισμό, δημιουργώντας έναν καθαρά δικό τους ήχο.

Μαζί τους ως support γκρουπ θα εμφανιστεί το εφηβικό συγκρότημα Disadvantage, που διακρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού εφηβικών συγκροτημάτων.

συντελεστές

LAST DRIVE
Αλέξης Καλοφωλιάς: μπάσο, φωνή
Γιώργος Καρανικόλας: κιθάρα, φωνή
Χρήστος Μιχαλάτος: τύμπανα
Στέφανος Φλώτσιος: κιθάρα, φωνή

ILLEGAL OPERATION
Μανώλης Αγγελάκης: κιθάρα, φωνή
Στάθης Ιωάννου: κιθάρα
Κώστας Καταληματίας: μπάσο
Μάριος Σαρακηνός: τύμπανα
Γιώργος Τσαλκίδης: κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά, τρομπόνι
 
DISADVANTAGE
Γιάννης Ρούνης: τύμπανα  
Κώστας Καλαϊτζής: μπάσο
Γιάννης Γκρούμας: ηλεκτρική κιθάρα   
Ηλίας Τσισμαλίδης: πλήκτρα
Ιωσηφίνα Βλάχου: φωνή

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα:

•    Οι Last Drive εμφανίστηκαν για πρώτη φορά δισκογραφικά το 1985 με το σινγκλάκι “Midnite Hop”. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ και δύο ep, ενώ τραγούδια τους έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές ελληνικές και διεθνείς συλλογές. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Underworld Shakedown (1986) εξακολουθεί να θεωρείται από τα κορυφαία της αγγλόφωνης ροκ δημιουργίας.

•    Το 1995 οι Last Drive ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους ως συγκρότημα, καθώς τα μέλη τους αφοσιώθηκαν σε προσωπικά πρότζεκτ. Ο Γιώργος Καρανικόλας δημιούργησε τους Blackmail, ενώ ο Αλέξης Καλοφωλιάς και ο τότε κιθαρίστας τους Θάνος Αμοργινός έφτιαξαν τους Earthbound. Ανασυγκροτήθηκαν το 2007 και μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στις πρώτες τους συναυλίες συνέχισαν τη δράση τους….

•    Οι Illegal Operation σχηματίστηκαν το 2000 με αφορμή το Blues Festival της Πετρούπολης και στην αρχική τους σύνθεση ήταν και ο Αντώνης Λιβιεράτος. Κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2001 (Blue Project), με δικές τους συνθέσεις και διασκευές. Μετά από κάποια ep και αλλαγές μελών, το 2011 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Third Day.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

11 Ιουν 2014

21:00 Μικρή Σκηνή
15 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Baby Guru / Tango with Lions Secret Gig III

8 Νοε 2013

21:00 Μικρή Σκηνή
15 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kεφάλαιο 24 / Mechanimal Secret Gig I