Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία» / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία»

Το Ελληνικό Σχέδιο

11 Φεβρουαρίου 2014
18:00
Μικρή Σκηνή
Ένα εργαστήριο που αποσκοπεί να φωτίσει την ερμηνεία στο τραγούδι ως μέσο απόδοσης του περιεχομένου της μουσικής και του στίχου.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Στο τρίτο Εργαστήρι «Το ελληνικό τραγούδι» της καλλιτεχνικής περιόδου 2013-14, η ουσία της ερμηνείας και της ανάδειξης του περιεχομένου του τραγουδιού σε επίπεδο μουσικής και λόγου, παραμένουν κεντρικά θέματα αναζήτησης και σχολιασμού.

Εισηγήτρια η ηθοποιός και σκηνοθέτις Λυδία Κονιόρδου, η οποία προσεγγίζει το ιδιαίτερο αυτό θέμα μέσα από την προσωπική της οπτική, σε συνεργασία με νέους τραγουδιστές/ ηθοποιούς που επιλέχθηκαν με ακρόαση στις 4 Οκτωβρίου 2013 στο πλαίσιο του πρώτου εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε ένα ποίημα ή τραγούδι της επιλογής τους. Η εισηγήτρια δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα συμμετοχής του κοινού. Για τη συμμετοχή απαιτείται άνετη ενδυμασία.

Τις δύο προηγούμενες καλλιτεχνικές περιόδους, το Ελληνικό Σχέδιο επιμελήθηκε και υλοποίησε συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι. Η συμμετοχή του κοινού και διακεκριμένων συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών από τον χώρο του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και απέδειξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που αγαπούν το ελληνικό τραγούδι. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν η αρχή και η επιβεβαίωση ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών, το Ελληνικό Σχέδιο πραγματοποίησε συζητήσεις/ εργαστήρια που αφορούσαν στην ερμηνεία. Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού δίνεται έμφαση στη μουσική και στιχουργική σύνθεση. Ο ερμηνευτής, ωστόσο, είναι το μέσο της έκφρασης του περιεχομένου της μουσικής και των στίχων και της μετάδοσής τους στο κοινό.
 

συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια-εκτέλεση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Επιμέλεια Εργαστηρίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30 - 30 Μαρ 2014

11:00 Μικρή Σκηνή
5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους Το Ελληνικό Σχέδιο

23 - 23 Μαρ 2014

12:00 Κεντρική Σκηνή
15 € (Ενήλικες) - 10 € (Παιδιά)
Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

3 φορές κι έναν καιρό… τρία μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων

21 Δεκ 2013

20:00 Κεντρική Σκηνή
10 – 20 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι

25 Νοε 2013

18:00 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Ελληνικό Σχέδιο Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία»

9 Οκτ 2013

18:00 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Ελληνικό Σχέδιο Εργαστήριο «Το ελληνικό τραγούδι: Ερμηνεία»