Μάνος Τσανγκάρης - dissonArt ensemble / ΣΤΕΓΗ
menu

Μάνος Τσανγκάρης - dissonArt ensemble

Love and Diversity

19-20 Μαΐου 2014
1η ομάδα 20:30 | 2η ομάδα 21:00
5ος όροφος - Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου
Είστε καλεσμένοι να συμμετάσχετε σε κάτι που δεν γνωρίζετε! Ένα μουσικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων σε ρυθμούς speed dating...
15 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Ένα παιχνίδι ερωτήσεων στο οποίο τα μέλη του κοινού είναι θεατές, ακροατές, αλλά και συμμέτοχοι.
 
Αγάπη και ποικιλότητα: μια πορεία με τρεις σταθμούς, με μουσική, φωτισμούς και λόγο.
 
Ο συνθέτης Μάνος Τσανγκάρης γεννήθηκε και σπούδασε μουσική στη Γερμανία, έχοντας καθηγητή του στο Μουσικό Θέατρο τον μαιτρ του είδους Mauricio Kagel. Μια τέτοια εμπειρία θα μεταφέρει και στη Στέγη,  συνεργαζόμενος με ένα από τα κορυφαία σύνολα ερμηνείας σύγχρονης μουσικής στη χώρα μας, το dissonArt ensemble, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλά τα μέλη του κινούνται με ευελιξία όπου χτυπάει η καρδιά της νέας μουσικής στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνει ο συνθέτης για το έργο του: «Υπάρχουν λοιπόν ορισμένες περίεργες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις όταν ζεις σε μια πόλη, ιδίως εάν βρεθείς σε κάποια ιδιαίτερη συνάντηση. Στη δική μας περίπτωση, ξέρουμε μόνο ότι η σχέση αυτή ξεκινά σε ένα μπαρ… κι αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, έτσι δεν είναι; Αλλά αυτό είναι το Μουσικό Θέατρο, όπως λένε, να γνωρίζεις κόσμο και να ανακαλύπτεις διαφορετικές προοπτικές του ίδιου περιβάλλοντος – όπως αυτό εκλαμβάνεται από την “πραγματική” ζωή. […] Είστε καλεσμένοι να συμμετάσχετε σε κάτι που δεν γνωρίζετε! Αλλά μην ανησυχείτε: τα ρίσκα και οι παρενέργειες είναι διαχειρίσιμα, σε κάθε περίπτωση…»

συντελεστές

dissonArt ensemble

Γιάννης Ανισέγκος: φλάουτο
Αλέξανδρος Σταυρίδης: κλαρινέτο
Θοδωρής Πατσαλίδης: βιολί
Γκρέτα Παπά: βιόλα
Βασίλης Σαΐτης: τσέλο
Λενιώ Λιάτσου: πιάνο
Γιάννης Χατζής: κοντραμπάσο
Αθηνά Αλεξοπούλου: ηθοποιός

Το μουσικό θέατρο Love & Diversity γράφτηκε το 2012 για το σύνολο dissonArt κατόπιν επιδότησης από την Ernst von siemens Αrt Foundation και την Κunststiftung NRW.

Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2012, «Αβγό του Μουσικού Χωριού», Θεσσαλονίκη

διαβάστε περισσότερα

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου, πριν από τη συναυλία (20:00-20:30) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον συνθέτη Μάνο Τσανγκάρη την οποία θα συντονίζει ο Χρήστος Καρράς, Εκτελεστικός Διευθυντής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικής της Στέγης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

19 Μαϊ 2014

20:00 Αίθουσα προβών -3

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Συζήτηση πριν από τη συναυλία με τον Μάνο Τσανγκάρη