Στην πρόβα της ορχήστρας / ΣΤΕΓΗ
menu

Στην πρόβα της ορχήστρας

Η Καμεράτα ανοίγει τις πρόβες της στους μαθητές των σχολείων!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου & Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013
10:30-12:30
Ζήστε τη σπάνια εμπειρία να παρακολουθήσετε τις γενικές πρόβες μιας από τις κορυφαίες ελληνικές ορχήστρες.
5€ ανά μαθητή
Με την μπαγκέτα στο χέρι, ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου και οι μουσικοί της Καμεράτα σας καλωσορίζουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για να σας ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Ανάμεσα σε αναλόγια και παρτιτούρες, δείτε από κοντά πώς πραγματοποιείται η πρόβα της ορχήστρας!

Γνωρίστε τα μουσικά όργανα, μιλήστε με τον μαέστρο και τους μουσικούς, μάθετε για τα αριστουργηματικά έργα και απολαύστε το μοναδικό ήχο της ορχήστρας μέσα σε μια αίθουσα με άρτια ακουστική. Πριν από την πρόβα στη Στέγη, η συνθέτρια, μουσικός και παιδαγωγός Σοφία Καμαγιάννη επισκέπτεται τη σχολική τάξη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών.

Τι περιλαμβάνει όμως το φετινό πρόγραμμα της Καμεράτα; Με πολλά διαφορετικά πρόσωπα και ανήσυχο πνεύμα, η ορχήστρα τολμά και φέτος να αναμετρηθεί με «αντιφατικά» μουσικά είδη, προτείνοντας από Vivaldi μέχρι… Βeatles σε μπαρόκ εκδοχή! Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν πρόβες από τις εξής συναυλίες:

- Οι εποχές: Με αφορμή τις πασίγνωστες 4 Εποχές του Βιβάλντι, η Καμεράτα παρουσιάζει έργα του ίδιου και άλλων σπουδαίων συνθετών, όπως του Philip Glass, του Astor Piazzolla και του Max Richter, που έχουν εμπνευστεί από τη διαδοχή των εποχών.

- Rock goes Baroque: Η ορχήστρα αλλάζει στυλ και με όργανα εποχής μάς προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι ροκ σε ύφος… μπαρόκ, μέσα από έργα του Σλοβάκου συνθέτη Peter Breiner. Ορμώμενος από το στυλ των concerti grossi των Βιβάλντι, Κορέλλι και Χαίντελ, o Μπράινερ συνέθεσε τα δικά του concerti grossi παραλλάσσοντας γνωστές μελωδίες των Beatles και του Elvis Presley!

Oι μαθητές εξοικειώνονται με κλασικά και σύγχρονα ακούσματα, αποκτούν «μουσικό αυτί», ενώ μπορεί και να φανταστούν τους εαυτούς τους πίσω από ένα αναλόγιο με ένα τσέλο.

συντελεστές

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον μαέστρο της Καμεράτα Γιώργο Πέτρου, τη συνθέτρια, μουσικό και παιδαγωγό Σοφία Καμαγιάννη και μουσικούς της ορχήστρας.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Β΄ Γυμνασίου

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα