Αυθεντικό παιχνίδι: Παίζουμε και μαθαίνουμε / ΣΤΕΓΗ
menu

Αυθεντικό παιχνίδι: Παίζουμε και μαθαίνουμε

Ένα οικογενειακό εργαστήριο για γονείς με βρέφη

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και τις Κυριακές 20 Οκτωβρίου και 3, 10, 17 & 24 Νοεμβρίου 2013
10:30-12:00
25€ το κάθε παιδί και 30€ ο κάθε γονέας, και για τις έξι συναντήσεις
Για τη συμμετοχή σας στο «τρυφερό» αυτό πρόγραμμα της Στέγης, αρκεί να έχετε την καρδιά σας ανοιχτή. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα παιδιά.

Με βάση το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, η Στέγη φέρνει για τρίτη χρονιά τους γονείς πιο κοντά στα παιδιά τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά, διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης.

Τι σημαίνει «αυθεντικό παιχνίδι»; Και ποιοι είναι οι κανόνες του; Οι γονείς παίζουν με τα παιδιά στο ίδιο ύψος, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα. Με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη-λεκτικό τρόπο, καλλιεργείται η συναισθηματική νοημοσύνη και η επαφή με τον εαυτό και τους άλλους, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής. Το αυθεντικό παιχνίδι προτείνει μια διαφορετική αντίληψη για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας, με μόνη προϋπόθεση να είμαστε έτοιμοι να «βγάλουμε» το παιδί που κρύβουμε μέσα μας…

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι συναντήσεις, εμπλουτισμένες με πολλές νέες δραστηριότητες και ακόμη περισσότερο αυθεντικό παιχνίδι. Οι δραστηριότητες επιλέγονται με γνώμονα τις βασικές ανάγκες της ηλικιακής ομάδας στην οποία απευθύνονται.

Στον κύκλο των συναντήσεων για γονείς με βρέφη, κάθε συνάντηση έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα, παρακινώντας τους γονείς να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά τους, μέσα από την κατανόηση των αμοιβαίων αναγκών. Δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις ενθαρρύνουν τη σωματική και συναισθηματική έκφραση των βρεφών, ενώ ήχοι, ποικίλα υλικά, χρώματα, τρόποι μη-λεκτικής επικοινωνίας, ακόμη και ο χορός, γίνονται τα εργαλεία που απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους.

Όλη αυτή η παιγνιώδης διαδικασία λειτουργεί απελευθερωτικά τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, ως μια μοναδική εμπειρία αυτογνωσίας, ενδυνάμωσης της εικόνας του σώματος και ενεργοποίησης του νου και των συναισθημάτων. Το αυθεντικό παιχνίδι ενυπάρχει σε όλους μας. Αρκεί να αφήσουμε για λίγο πίσω τους ρόλους της καθημερινότητας και να τολμήσουμε να… παίξουμε!
 

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού Μαρία Κολιοπούλου, τις ψυχολόγους και ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου και τη μουσικό Σοφία Παπαδημητρίου.

διαβάστε περισσότερα

*Η πρώτη συνάντηση (Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, 18:00-20:00) είναι μόνο για τους γονείς.

Απευθύνεται σε:
Γονείς και βρέφη από 10 μηνών έως 2 ετών.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα