Στον κόσμο του ρυθμού, με ένα παραμύθι / ΣΤΕΓΗ
menu

Στον κόσμο του ρυθμού, με ένα παραμύθι

Ένα εργαστήριο για ακούοντα και βαρήκοα / κωφά παιδιά

Τις Κυριακές 26 Ιανουαρίου, 2, 9 & 16 Φεβρουαρίου και 9, 16, 23 & 30 Μαρτίου 2014
12:00-14:00
Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει…
56€ (και για τις οχτώ συναντήσεις του κύκλου)
Πώς μπορεί ένα παραμύθι να γίνει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε ακούοντα και βαρήκοα / κωφά παιδιά;

Με αφορμή το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα», ακούοντα και βαρήκοα / κωφά παιδιά συναντιούνται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο, με μοναδικό στόχο να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν από κοινού.
 
Υπό την καθοδήγηση της ομάδας «Πλεύσις», η κίνηση, οι εικόνες, οι ήχοι και οι αυτοσχεδιασμοί γίνονται πεδίο έκφρασης, αλλά και γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους. Τι είναι αυτό που συνδέει τα παιδιά; Η γλώσσα του σώματος• η λαχτάρα για παιχνίδι• η αγάπη για δημιουργία.
 
Η αφήγηση του παραμυθιού, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, δίνει το «ρυθμό». Μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, τα παιδιά παίζουν, κινούνται και βιώνουν τη δράση. Με όχημα το θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ζωντανεύουν το παραμύθι και δίνουν τη δική τους εκδοχή. Τι τροπή θα έπαιρνε άραγε η ιστορία αν οι ήρωες αποφάσιζαν διαφορετικά; Την τελευταία μέρα τα παιδιά προσκαλούν γονείς και φίλους στην παράσταση που ετοίμασαν όλα μαζί!

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τους Αντώνη Κουτρουμπή (σχεδιασμός, συντονισμός, εμψύχωση), Ανθή Θάνου (αφήγηση), Μηνά Εμμανουήλ (μουσική), Όλγα Γερογιαννάκη και Θένια Κουτρουμπή (θεατρικοί & κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί), Γιάννη Γούτσια (εικαστική επεξεργασία σκηνικού & κατασκευές, εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα) και Ελένη Γιαννακοπούλου (ταυτόχρονη διερμηνεία και εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα).

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 6-9 ετών

Προϋποθέσεις:
Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 8 συναντήσεις του κύκλου

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα