Εργαστήριο κινούμενης εικόνας (video) / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο κινούμενης εικόνας (video)

Από τη φαντασία στην κινούμενη εικόνα

Τις Τετάρτες 15, 22 & 29 Ιανουαρίου, 5, 12, 19 & 26 Φεβρουαρίου και 5, 12, 19 & 26 Μαρτίου 2014 *
17:00-19:00
88€ (και για τις έντεκα συναντήσεις του κάθε κύκλου)

Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το εργαστήριο εικόνας θα δώσει στους εφήβους τις απαραίτητες τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ομαδικά τα δικά τους βίντεο!

Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες για να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (Adobe Creative Suite) και να εξοικειωθούν με όλα τα στάδια παραγωγής ενός έργου video art. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα γίνουν συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα συζητήσουν με τα παιδιά, θα τους δείξουν τις χρήσεις και τις δυνατότητες των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσουν και θα τους προτείνουν λύσεις.

Οι έφηβοι, μέσα από ομαδική εργασία, θα περάσουν από πιο απλές σε πιο σύνθετες τεχνικές: editing, compositing, green screen, stop-motion animation και, βέβαια, θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τις κάμερες και τους φωτισμούς.

Οι μαθητές του βίντεο θα έχουν επίσης την επιλογή να επισκεφθούν είτε το εργαστήριο της μουσικής, για να επιχειρήσουν να δώσουν «εικόνα» στους ήχους, είτε το εργαστήριο χορού, για να επενδύσουν οπτικά τη χορογραφία που ετοιμάζεται. Μπορούν επίσης να «δανείσουν» τις κινούμενες εικόνες τους στους «συναδέλφους» τους, έτσι ώστε εκείνοι να τις χρησιμοποιήσουν σκηνογραφικά, ως πηγή έμπνευσης ακόμα και ως γραφικές παρτιτούρες.

*Η παράσταση των εφήβων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

συντελεστές

Ο κύκλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τη σκηνοθέτη/animator Κλεοπάτρα Κοραή και τον video artist/animator Παναγιώτη Γουμπούρο.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 13-17 ετών

Kρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα