Συζήτηση μετά την παράσταση με τα μέλη της Εταιρείας Θεάτρου "Χώρος" / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση μετά την παράσταση με τα μέλη της Εταιρείας Θεάτρου "Χώρος"

Εταιρεία Θεάτρου Χώρος / Σίμος Κακάλας


17 Νοεμβρίου 2013
Μικρή Σκηνή
Ο «Χώρος» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε με στόχο την έρευνα ενός «φτωχού θεάτρου» με τοπικά θεατρικά χαρακτηριστικά εμπνεόμενο και τροφοδοτούμενο από τις πρακτικές των μπουλουκιών που έδρασαν στην ελληνική περιφέρεια κατά τον 20ό αιώνα. Πρόκειται για έναν περιοδεύοντα θίασο ρεπερτορίου.

Η Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος» έχει συμμετάσχει σε διάφορα θεατρικά φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας: Φεστιβάλ Σίμπιου (Ρουμανία), Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Τάμπερε (Φινλανδία), Dialog Festival (Βρότσλαβ, Πολωνία), Διεθνές Φεστιβάλ Καλλιτεχνών του Δρόμου (Στσέτσιν, Πολωνία), Heidelbergerstuckemarkt (Χαϊδελβέργη, Γερμανία), Blagoevgrad Festival (Βουλγαρία), Ελληνικό Φεστιβάλ (Αθήνα), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (Δράμα), Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (Κιλκίς), Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (Λευκωσία, Κύπρος). Η ομάδα έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Θέατρο. Το 2007 ο «Χώρος» βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για την παράσταση Απόκοπος.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει, πάντα σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα και με τη σταθερή συμμετοχή της Δήμητρας Κούζα και της Έλενας Μαυρίδου, τις παραστάσεις: Goλfω πρότζεκτ του Σπύρου Περεσιάδη (2004-13), νούτικες κωμωδίες σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (2006, περιοδεία σε χωριά της Πίνδου), Απόκοπος του Μπεργαδή, ένα μεσαιωνικό ποίημα (2006-10), Λιωμένο Βούτυρο του Σάκη Σερέφα (2008-10), Η ανάσταση του Λαζάρου, νούτικη κωμωδία (2008), Resycle (2009), Άσκηση Erofili, 1,2,3 (2010-12), Άσκηση Επίδαυρος – Σύσσημον (2013).

συντελεστές

Συντονισμός: Γρηγόρης Ιωαννίδης, κριτικός θεάτρου και επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών