Εργαστήριο / παρουσίαση από τον Χρήστο Καρρά, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Μουσικής στη Στέγη, για το ''Vortex Temporum'' / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο / παρουσίαση από τον Χρήστο Καρρά, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Μουσικής στη Στέγη, για το ''Vortex Temporum''

Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker


Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
18:30-20:00
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου
To Vortex Temporum (1994-96) του μεγάλου γάλλου συνθέτη Gérard Grisey (1946-98) συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα έργα του τέλους του 20 αιώνα. Πετυχαίνει κάτι πολύ σπάνιο στη σύγχρονη μουσική: να διαπραγματεύεται με τον πλέον καινοτόμο και συνειδητό τρόπο τις βασικές προβληματικές του χρόνου και της μουσικής ύλης, παραμένοντας όμως εξαιρετικά γοητευτικό ακόμη και σε πρώτη ακρόαση.
 
Η συνάντηση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να έχουν κατανοήσει τις βασικές δομές του έργου πριν παρακολουθήσουν την χορογραφία της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ, και να προσεγγίσουν τη μουσική ενός σημαντικού καλλιτέχνη στην πιο ώριμη περίοδό του. Η οικειότητα με τη μουσική γραφή δεν είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στη συνάντηση, αλλά θα επιτρέψει μία πλουσιότερη παρακολούθηση.

διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα:
Ελληνικά

Προϋποθέσεις:
Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κράτηση θέσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα