Ομιλία / παρουσίαση από τον Rachad Becker / ΣΤΕΓΗ
menu

Ομιλία / παρουσίαση από τον Rachad Becker

Borderline Festival '14


Σάββατο 5 Απριλίου
12:00-14:00
Αίθουσα προβών -3
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης
O Rashad Becker, που γεννήθηκε στη Συρία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία, είναι παγκοσμίως γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στο mastering ηχογραφήσεων. Αν και αυτοδίδακτος, η λεπτότητα με την οποία προσεγγίζει ακουστικά τις ηχογραφήσεις και βελτιστοποιεί τις ηχητικές παραμέτρους τους αποτελεί εγγύηση για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που του έχει αποφέρει εγκωμιαστικές κριτικές.

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει όμως να αναγνωρίζεται και το έργο του ως μουσικού, ειδικά μετά την περυσινή του κυκλοφορία, με τίτλο Traditional Music of Notional Species vol. I, στην Pan Records. Αν και εύκολα θα κατέτασσε κανείς τη δουλειά του στο ευρύτερο πλαίσιο της διεθνούς πειραματικής/noise σκηνής, ο ίδιος αρνείται το χαρακτηρισμό του «πειραματικού» για το προσωπικό έργο του, διευκρινίζοντας πως γνωρίζει απόλυτα τι είναι αυτό στο οποίο θέλει κάθε φορά να καταλήγει. Το στοιχείο αυτό, δεδομένης και της αμιγώς ηλεκτρονικής βάσης της μουσικής του, τον φέρνει κοντά στην ηλεκτροακουστική παράδοση της σύγχρονης σύνθεσης.

O Rashad Becker θα εμπλακεί σε μία ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη λήψη αποφάσεων στην ηχογράφηση και τη μίξη μουσικής. Για την ακρίβεια, θα εστιάσει στους τρόπους του "ακούειν", ξεκινώντας από το γιατί και πού αξίζει να τοποθετεί κανείς ένα μικρόφωνο και στη συνέχεια η συζήτηση θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις:
Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κράτηση θέσης.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr