Συζήτηση πριν από τη συναυλία με τον Μάνο Τσανγκάρη / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση πριν από τη συναυλία με τον Μάνο Τσανγκάρη

Μάνος Τσανγκάρης - dissonArt ensemble


Δευτέρα 19 Μαΐου
20:00-20:30
Αίθουσα προβών -3
Ο Μάνος Τσανγκάρης γεννήθηκε στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας το 1956. Συνθέτης, ερμηνευτής κρουστών και εικαστικός καλλιτέχνης, θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πειραματικού μουσικού θεάτρου. Οι συνθέσεις του είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα σημαντικά φεστιβάλ και θέατρα. Το 2009 ορίστηκε καθηγητής σύνθεσης στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής (Hochschule für Musik) Carl Maria von Weber της Δρέσδης και το ίδιο έτος εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου (Akademie der Künste Berlin), στην οποία αναδείχθηκε διευθυντής του μουσικού τμήματος το 2011. Είναι επίσης μέλος της Ακαδημίας Τεχνών της Σαξονίας, από το 2010.

Ο Τσανγκάρης υπήρξε φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ζυρίχης (ZHdK) για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Τον Οκτώβριο του 2012 ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπιεννάλε του Μονάχου για το Μουσικό Θέατρο, θέση την οποία θα αναλάβει το 2016, από κοινού με τον Daniel Ott. Είναι ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για τον Καθορισμό της Τέχνης (Internationale Institut für Kunstermittlung).

Έχει επιδείξει ερευνητικό έργο στο πεδίο της σκηνικής ανθρωπολογίας, ενώ από τη δεκαετία του 1970 έχει εντάξει την περφόρμανς ως ουσιαστικό θέμα του συνθετικού του έργου, η έκφραση της οποίας γίνεται κάθε φορά με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα.

συντελεστές

Συντονισμός: Χρήστος Καρράς, Εκτελεστικός Διευθυντής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικής της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών