"Τέχνη χωρίς όρια": Δωρεάν καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά με τον εικαστικό και εκπαιδευτικό Timothy Lomas / ΣΤΕΓΗ
menu

"Τέχνη χωρίς όρια": Δωρεάν καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά με τον εικαστικό και εκπαιδευτικό Timothy Lomas

Δευτέρα 23 - Παρασκευή 27 Ιουνίου
16:30 – 19:30
Παιδιά με και χωρίς αναπηρία, 9-14 ετών
Δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας

Κρατήσεις
Tηλ: 213 017 8002 και 213 017 8290
Email: education@sgt.gr
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, διοργανώνει ένα δωρεάν εργαστήριο με τον εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Timothy Lomas, από 23-27 Ιουνίου 2014, για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Στο εικαστικό εργαστήριο θα συμμετέχουν παιδιά με και χωρίς αναπηρία που θα δουλέψουν μαζί και θα ετοιμάσουν τη δική τους έκθεση.

Ο Timothy Lomas, συνιδρυτής του Global Children’s Art Programme, είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, με εξειδίκευση στα καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Νέα Υόρκη.  Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τη γλυπτική, τη φωτογραφία, τη γραφιστική και την κεραμική.  Πέρα από τις σπουδές του στο Temple University στη Ρώμη, το  Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη και το Tyler School of Art στη Φιλαδέλφεια, ο Τίμοθυ Λόμας έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε προγράμματα για ενήλικες και ηλικιωμένους. Έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στην Ασία και την Ευρώπη, κι έχει ειδικευτεί σε προγράμματα για παιδιά με  αναπηρία και αναπτυξιακές δυσκολίες. Είναι καθηγητής καλλιτεχνικών προγραμμάτων στο IDEAL School of Manhattan,  ένα μεικτό σχολείο που φιλοξενεί παιδιά με και χωρίς αναπηρία και έχει στόχο να δημιουργήσει μια κοινότητα που αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

Ο Τίμοθυ Λόμας θα δουλέψει με τα παιδιά χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσουν έργα τέχνης που μπορεί να εμπνευστούν από την καλλιτεχνική παράδοση διαφορετικών πολιτισμών μέχρι τη σύγχρονη τέχνη.

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια βασίζονται στη φιλοσοφία της αποδοχής και την πίστη ότι τα παιδιά που παίζουν και δημιουργούν τέχνη ομαδικά μαθαίνουν να ζουν αρμονικά μαζί. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου στη Στέγη, τα παιδιά θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έργα με θέματα που θα επιλέξουν τα ίδια και θα προετοιμάσουν τη δική τους εικαστική έκθεση, την οποία θα παρουσιάσουν την τελευταία μέρα του εργαστηρίου, την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι των παιδιών θα είναι όλοι καλεσμένοι στην έκθεση.

Το εργαστήριο θα γίνει στα αγγλικά και στα ελληνικά, με τη συμμετοχή και βοήθεια ενός Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη.

συντελεστές

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με:

               

διαβάστε περισσότερα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο education@sgt.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το 213 017 8290 και 213 017 8002 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στέγης) ή/και το 211 8009876 (Σ.Κ.Ε.Π.).